Roštěná po lesnicku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí roštěná 600 g
  • Pepř mletý černý
  • Sádlo 50 g
  • Víno červené 200 ml
  • Feferonky 2
  • Nové koření 6 kuliček
  • Sůl
  • Cibule 2
  • Mouka hladká 100 g
  • Sterilované houby 1 sklenička
  • Brusinky 2 lžíce

Postup

  • 1

    Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.

  • 2

    Mezitím plátky masa lehce obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a na horkém tuku je necháme z obou stran orestovat. Zalijeme je vínem a 300 ml vody. Přidáme scezené sterilované houby, feferonky, brusinky a nové koření.

  • 3

    Hrnec přiklopíme poklicí a uzavřeme. Přivedeme k varu a když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a roštěnky dusíme 15-18 minut. Pak vypustíme páru a hrnec otevřeme. Roštěnky podáváme s rýží a omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace