Rösti ze sladkých brambor s listovým špenátem a ztraceným vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Batáty 4 ks
  • Bramborový škrob 1 lžíce
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Vejce 6 ks
  • Ocet 100 ml
  • Špenátové listy 100 g
  • Citronová šťáva 0.5 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s moukou, škrobem a dvěma vejci a směs necháme 30 minut odležet.Na pánvi nahřejeme olej. Z bramborové hmoty tvoříme malé placičky a opékáme je na oleji z obou stran dozlatova. Opečené placičky osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu asi litr vody, vlijeme ocet a špetku soli. Naběračku vymažeme olejem, vyklepneme do ní vejce a vložíme ji do vroucí vody. Jakmile se bílek zatáhne, vložíme stejným způsobem druhé vejce. Vejce vaříme 3 minuty, pak vyndáme a dáme vařit zbylá dvě vejce.

  • 3

    Špenátové listy ochutíme olejem a citronovou šťávou. Hotové rösti rozdělíme na talíře a podáváme se špenátem a ztraceným vejcem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace