Rumové koblížky jsou výborné


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 30 g
  • Sůl 0.5 lžička
  • Cukr moučka 40 g
  • Máslo 50 g
  • Žloutek 4 ks
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Ovocná směs 1 dle potřeby
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krystal 1 lžička
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 250 ml
  • Tuk 1 dle potřeby
  • Rum 3 lžíce

Postup

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout. Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Z připraveného těsta lžící vykrajujeme malé koblížky na pomoučený vál a necháme je opět vykynout. Do jednotlivých koblížků uděláme důlek a touto stranou je pak vkládáme do horkého oleje. Po osmažení spodní strany je obrátíme, dosmažíme a vyjmeme. Hotové koblihy potřeme ovocnou směsí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace