Rýžové nudle s krevetami (Vietnam)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Šalotka 120 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Rýžové nudle 250 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Rybí omáčka 2 lžíce
  • Ústřicová omáčka 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Krevety předvařené 250 ml
  • Sojová omáčka světlá 1 lžíce
  • Koriandr 4 snítky

Postup

  • 1

    Šalotku oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

  • 2

    Nudle vložíme do hrnce s vařící se osolenou vodou. Vaříme 2-3 minuty, scedíme, dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi nahřejeme olej, přidáme šalotku, papriku a krátce orestujeme. Pak přidáme krevety a česnek a znovu krátce opečeme. Přilijeme omáčky a podle potřeby ještě přisolíme.

  • 4

    Nakonec krevety smícháme s nudlemi a prohřejeme. Rozdělíme do talířů a a ozdobíme lístečky koriandru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace