Rýžové závitky s vepřovým masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Maso

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Mletá paprika sladká lžička
  • Chilli omáčka 1 lžíce
  • Rýžový papír 15 plátků
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Vepřové maso mleté 500 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Mletá paprika pálivá lžička
  • Pepř dle potřeby
  • Rýžové nudle 40 g
  • Světlé pivo 200 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Sušené shiitake 6 ks

Omáčka

  • Cukr krystal lžička
  • Worcestrová omáčka 50 ml
  • Chilli paprička špetka
  • Maggi omáčka 50 ml

 

  • Rybí omáčka 50 ml
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Sójová omáčká šóju 50 ml

Postup

  • 1

    Houby namočíme, nejlépe přes noc, do studené vody. Mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nudle namočíme do studené vody a necháme změknout.

  • 2

    V míse smícháme maso s vejcem, solí, kořením a omáčkami. Mícháme dokud se vše nespojí v lepkavou hmotu. Potom přimícháme nakrájenou cibuli a česnek, na jemné nudličky pokrájené houby (tvrdé středy vynecháme) a nudle a nastrouhanou mrkev.

  • 3

    V misce smícháme pivo se sladkou i pálivou paprikou. Trochou směsi potřeme pracovní desku, položíme na ni rýžový papír a potřeme ho i svrchu pivní směsí. Když změkne, položíme na něj váleček masové směsi, velký asi jako čevapčiči. Položíme ho přibližně do 1/4 od spodního okraje, který přes váleček přehneme. Potom směrem do středu přehneme pravý i levý okraj a maso stočíme do závitku. Závitky klademe na prkénko potažené fólií a necháme lehce zaschnout.

  • 4

    Pak závitky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dorůžova. Vyndáme je na pekáček s papírovou utěrkou, aby se vsákl přebytečný tuk. Pokud chceme mít jistotu, aby maso bylo dostatečně tepelně upravené, dáme je s pekáčkem na 10 minut do trouby nahřáté na 150 °C.

  • 5

    V misce smícháme všechny ingredience na omáčku, ve které se závitky při podávání máčejí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace