Rýžový pilaf s chorizem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pokud byste si z dovolené v Portugalsku měli přivézt jedinou věc, musí to být chorizo. Naštěstí se dá koupit i v českých obchodech, takže si tuto voňavou dobrotu zvanou pilaf můžete dopřát i doma.

Suroviny

  • Klobása chorizo 250 g
  • Rajčata krájená Otma gurmán 1 konzerva
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Citronová kůra dle potřeby
  • Rýže Basmati 250 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Olivový olej 1 lžíce

Postup

  • 1

    Na pilaf budete potřebovat hlubší pánev s pokličkou. Rozpalte olivový olej, pak stáhněte teplotu a 5–10 minut podle potřeby opékejte nakrájenou cibuli. Pak ji shrňte na pánvi na chvilku stranou a na stejné pánvi opečte chorizo nakrájené na plátky. Přidejte česnek a mletou papriku a hned zhruba za minutu přilijte loupaná rajčata – česnek ani paprika nesmí zhnědnout, aby nezískaly nahořklou chuť.

  • 2

    Rajčatovou směs s chorizem nechte 10 minut bublat na mírném plameni za občasného promíchání. Zatím si propláchněte ve studené vodě rýži basmati a nechte ji okapat. Po 10 minutách ji přidejte na pánvičku spolu s nastrouhanou citronovou kůrou a vše zalijte vývarem.

  • 3

    Až se pilaf začne vařit, stáhněte oheň na minimum, opět přiklopte poklicí a vařte 10 minut. Poté sundejte pánev z plotny a nechte ještě asi 5–10 minut podle typu rýže dojít pod pokličkou.

  • 4

    Tip: Pár kapek citronové šťávy dodá hotovému pilafu svěží šmrnc.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace