Šafránové rizoto s hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Sýr parmezán 50 g
  • Šalotka 1 ks
  • Slepičí vývar 800 ml
  • Máslo 4 lžíce
  • Víno bílé 200 ml
  • Hrášek 200 g
  • Blizna šafránu několik

Postup

  • 1

    Špetičku šafránu dáme do litru vody a svaříme ji na polovinu objemu. V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme šalotku nasekanou na jemné kostičky. Přisypeme rýži a na mírném ohni ji mícháme, až bude průsvitná. Nesmí však zhnědnout, proto ji hned zalijeme vínem. Stále mícháme.

  • 2

    Když se víno vyvaří, přidáme hrášek a přilijeme šafránový vývar. Jakmile se vyvaří i ten, přiléváme po částech slepičí vývar. Důležité je stále míchat, dokud nebude rýže lehce křupavá. Míchání je u rizota základ úspěchu.

  • 3

    Rýži odstavíme ze sporáku, nasypeme na ni čerstvě nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme. Pak necháme rizoto stát asi 3 minuty, aby se sýr rozpustil.

  • 4

    Nakonec přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Rozdělíme porce na talíře a ozdobíme petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace