Salát s bulgurem a sýrovými toasty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Salát

  • Bulgur 250 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Ruccola 150 g
  • Sýr kozí 250 g

 

  • Granátové jablko 1 ks
  • Řapík celeru 4 ks
  • Bageta 1 ks

Dresink

  • Olej olivový 6 lžic
  • Med 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

 

  • Sůl dle potřeby
  • Citronová šťáva z jednoho kusu

Postup

  • 1

    Bulgur nasypeme do mísy a zalijeme ho půl litrem vroucí osolené vody. Mísu přiklopíme a necháme bulgur s vodou asi 30 minut stát, dokud se veškerá voda nevsákne. Odklopíme víko, promícháme bulgur a a necháme ho zchladnout.

  • 2

    Ořechy opražíme na suché pánvi. Z granátového jablka vydlabeme semínka s dužinou. Bagetu a kozí sýr nakrájíme na plátky. Plátky bagety pokapeme olivovým olejem a pokryjeme plátkem sýra. Troubu vyhřejeme na 200 °C a bagetky se sýrem zapečeme do zlatova.

  • 3

    Do misky k vychladlému bulguru přidáme semínka granátového jablka, opražené ořechy, rukolu, oškrábaný a na plátky nakrájený řapíkatý celer.

  • 4

    Do druhé misky nalijeme olivový olej, přidáme med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dresink vlijeme k ostatním surovinám. Zlehka promícháme. Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře, přiložíme sýrové toasty a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace