Salát z nových brambor s libečkem a uzenou makrelou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory nové 400 g
  • Máta 6 snítek
  • Paprika červená 1 ks
  • Baby špenát 2 hrsti
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Makrela uzená 2 filety
  • Sůl dle potřeby
  • Libeček 1 lžíce
  • Ruccola hrst
  • Smetana zakysaná 100 g
  • Olej olivový dle potřeby

Postup

  • 1

    Brambory očistíme a uvaříme je vcelku v osolené vodě, do které přidáme omytou mátu. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Rukolu i špenát omyjeme a osušíme.

  • 2

    Ve větší míse promícháme zakysanou smetanu s nasekaným libečkem a citronovou šťávou. Z filetů makrely stáhneme kůži, z masa odstraníme kosti a rozebereme jej na lupínky.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme je na čtvrtiny a necháme mírně zchladnout. Pak je přidáme do mísy ke smetanové zálivce, přisypeme nakrájenou papriku a dobře promícháme. Na závěr zlehka vmícháme makrelu, listy špenátu a rukoly. Salát rozdělíme na talíře a jednotlivé porce podle chuti zakapeme olivovým olejem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace