Šalotkový quiche s liškami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Šalotka 500 g
  • Ocet balsamico 4 lžíce
  • Tymián 4 snítky
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Vejce 3 ks
  • Sýr smetanový 80 g

 

  • Máslo 3 lžíce
  • Třtinový cukr 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Lišky 200 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Máslo 125 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Žloutek 1 ks

Postup

  • 1

    Z mouky, špetky soli, másla a žloutku vypracuje hladké vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladničce. Šalotky oloupeme a opékáme je na másle asi 5 minut. Pak přidáme ocet, cukr, tymián, sůl, pepř a trochu vody a povaříme dalších 15 minut.

  • 2

    Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím formu na quiche. Položíme na něj pečicí papír a zasypeme ho suchými fazolemi, aby se při pečení korpus nenafoukl. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pak odstraníme papír s fazolemi a těsto necháme zchladnout.

  • 3

    Houby nakrájíme na malé kousky. Rozprostřeme je na upečený korpus. Na houby rozložíme opečené šalotky a přelijeme je šťávou z pánve. Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně se sýrem a solí. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace