Sambal s paprikou a medem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Bazalka 1 lžíce
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce
  • Sezam 2 lžíce
  • Kůra z limetky z jednoho kusu
  • Med 150 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Paprika červená 2 ks
  • Šťáva z limetky z jednoho kusu
  • Pasta samba oelek 1 lžíce

Postup

  • 1

    Rozkrojené papriky opečeme pod grilem. Pak je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvilku zapařit. Sloupneme slupku, odstraníme stopky i semeníky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Sezam opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Chilli papričku usekáme nadrobno.

  • 2

    V misce smícháme nakrájenou papriku, chilli, zázvor a česnek, limetkovou kůru a šťávu, sezam, med, sójovou omáčku, sambal oelek a nasekanou bazalku. Dochucovací omáčku uzavřeme do nádobky s víčkem. V chladničce vydrží až 4 dny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace