Sendvič s lilkovou pomazánkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 1 ks
  • Tymián lístek
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Mrkev 1 ks
  • Salát little gem 8 Lístků
  • Česnek 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Majonéza 100 g
  • Citronová šťáva 0.5 ks
  • Žitný chléb 12 plátků

Postup

  • 1

    Lilek omyjeme, osušíme a dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut. Pak ho vyjmeme, necháme zchladnout a oloupeme.

  • 2

    Poté lilek nakrájíme nadrobno a přendáme do mísy. Přidáme oloupaný prolisovaný česnek, lístky tymiánu, sůl, pepř, majonézu, olej a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a necháme odležet 120 minut v chladničce.

  • 3

    Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Plátky chleba potřeme lilkovou pomazánkou a posypeme částí mrkve. Na ni položíme list salátu. Vždy dva pomazané chleby položíme na sebe a přiklopíme třetím nenamazaným plátkem chleba. Takto připravíme další tři sendviče.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace