Sendvič se smaženými krevetkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Krevetové ocásky 400 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Vejce 2 ks
  • Šťáva z limetky z jednoho kusu
  • Smetana zakysaná 50 g
  • Bagetka malá 4 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl dle potřeby
  • Kukuřičný škrob 50 g
  • Petrželka 0.5 svazek
  • Majonéza 100 g
  • Rajský protlak 1 lžička

Postup

  • 1

    Krevetové ocásky opláchneme a osušíme. (Pokud máme k dispozici jen celé nevyloupané krevety, je třeba je vyloupat a očistit.) Česnek oloupeme a utřeme se 1/4 lžičky soli.

  • 2

    Mouku smícháme se škrobem a prosijeme do misky. Přidáme vejce a promícháme. Pak za stálého šlehání postupně přiléváme asi 50 ml studené vody, aby vzniklo husté těstíčko. Vmícháme do něj česnek utřený se solí a necháme odležet alespoň 10 minut. Mezitím opláchneme petrželku a lístky nasekáme nahrubo.

  • 3

    V pánvi nebo ve fritéze zahřejeme olej. Krevety namáčíme do těstíčka, smažíme v oleji asi 2 minuty dozlatova a pak je necháme na papírové utěrce okapat. Podle chuti osolíme, pokapeme limetkovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a rajským protlakem. Bagetky rozkrojíme. Každou naplníme smaženými krevetkami a pokapeme je majonézovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace