Sicilská zeleninová pánev


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Ocet vinný bílý 3 lžíce
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Řapík celeru 6 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Mandlové lupínky 50 g
  • Kapary 1 lžíce
  • Bazalka 0.5 svazek
  • Sůl dle chuti
  • Lilek 2 ks
  • Červená cibule 2 ks
  • Olivy zelené 3 lžíce
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Olej olivový 7 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm cibuli. Přidáme lilek s celerem a za stálého míchání zeleninu opékáme dozlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata nakrájená na menší kousky i se šťávou a kapary. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme cukr a ocet. Zeleninu přiklopíme a vaříme mírným varem asi 10 minut.

  • 3

    Opereme a osušíme bazalku, nasekáme ji nadrobno a přidáme do zeleninové směsi. Hotové jídlo podáváme teplé i studené.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace