Slané koláčky s hruškami a brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 9 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Hruška 2 ks
  • Vejce 4 ks
  • Smetana na šlehání 250 ml
  • Tymián 3 snítky
  • Anglická slanina 12 plátků
  • Máslo 2 lžíce

 

  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Brusinky 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rozmarýn 3 větvičky
  • Sůl dle potřeby

Těsto

  • Mouka hladká 300 g
  • Máslo 150 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Žloutek 1 ks

Postup

  • 1

    V míse promícháme hladkou mouku se solí, změklým máslem a žloutkem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladu asi 30 minut.

  • 2

    Hrušky omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. V pánvi rozpustíme máslo s cukrem a přimícháme kousky hrušek a omyté brusinky. Vejce rozšleháme ve smetaně a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

  • 3

    Odleželé těsto rozválíme na plát a vyložíme jím formičky na koláčky. Na dno rozdělíme plátky slaniny a poklademe je hruškami a brusinkami. Zalijeme je smetanovou směsí a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace