Smažené tofu s mrkvovo-švestkovým pyré


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mrkev 1000 g
  • Červená cibule 2 ks
  • Máslo 3 lžíce
  • Nasekaná petržel 1 hrst
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl dle chuti
  • Strouhanka 80 g
  • Olej na smažení na smažení
  • Sůl špetka
  • Chilli paprička 1 ks
  • Švestky sušené 70 g
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Přírodní tofu 600 g
  • Vejce 2 ks
  • Drcený černý pepř dle potřeby
  • Směs černých a bílých sezamových semínek 40 g

Postup

  • 1

    Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme ji do kastrolu, lehce osolíme, podlijeme troškou vody a uvaříme ji zcela doměkka. Pak z ní slijeme přebytečnou tekutinu a rozšťoucháme ji nebo částečně rozmixujeme.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka. Pak vše orestujeme na másle v pánvi. Přidáme na malé kousky pokrájené švestky, petrželku a mrkev. Vše dochutíme šťávou vymačkanou z jemně nastrouhaného zázvoru, solí a pepřem, dobře promícháme a prohřejeme.

  • 3

    Tofu nakrájíme na plátky. Obalíme ho v hladké mouce, osolených a opepřených rozšlehaných vejcích a strouhance promíchané se sezamem.

  • 4

    Obalené plátky tofu usmažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova. Podáváme s mrkvovo-švestkovým pyré.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace