Špagety po sicilsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Rajče 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Sušené chilli papričky 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Oregano 1 lžička
  • Česnek 4 stroužky
  • Olej olivový dle potřeby
  • Bazalka 1 hrst lístků
  • Špagety 400 g
  • Ocet balsamico 1 lžička

Postup

  • 1

    Lilky očistíme, omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, vespod nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě a oloupeme je. Odstraníme z nich semínka a dužinu pokrájíme na kousky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a lilek na něm opečeme. Přidáme česnek, rajčata, oregano, část lístků bazalky a rozdrcenou chilli papričku. Směs zvolna dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a vmícháme do lilkové směsi. Osolíme ji, opepříme a zakápneme balzamikovým octem. Špagety se zeleninovou směsí rozdělíme na talíře, ozdobíme zbylou bazalkou a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace