Špaldové pracny


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 30 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Vlašské ořechy 150 g
  • Cukr třtinový 120 g
  • Vejce 1
  • Mletá skořice 0.5 lžička

 

  • Hřebíček 7
  • Kakao 20 g
  • Máslo 150 g
  • Mouka špaldová hladká 200 g

Nezařazené

  • Tuk na vymazání

 

Postup

  • 1

    Vlašské ořechy pomeleme najemno, hřebíček rozdrtíme ve hmoždíři. Na vál prosijeme špaldovou mouku, přidáme třtinový cukr, ořechy, kakao, hřebíček, skořici, vejce a na kousky nakrájené změklé máslo.

  • 2

    Všechny suroviny promícháme a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.

  • 3

    Formičky lehce vymažeme rostlinným tukem. Z těsta oddělujeme kousky, které vtlačujeme do formiček. Pak je rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Po upečení pracny ještě teplé vyklepneme z formiček a necháme je vychladnout na mřížce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace