Špekové knedlíky s červeným zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Veka 1 ks
  • Maso uzené 300 g
  • Petrželka 1 svazek
  • Mléko 250 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Muškátový květ dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hrubá 80 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Veku nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme je na pečicí plech a vložíme do trouby. Při 180 °C je sušíme, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Uzené maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Vše orestujeme na oleji v pánvi. Směs necháme vychladnout. Petrželku nasekáme. V misce rozšleháme vejce s mlékem. Vmícháme mouku a nasekanou petrželku.

  • 3

    Kostičky veky vsypeme do velké mísy. Přidáme směs z pánve, těstíčko s petrželkou, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše v míse dobře propracujeme a chvilku necháme odležet. Pak ze žemlové hmoty vypracujeme navlhčenýma rukama kulaté knedlíky.

  • 4

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a mírně ji osolíme. Pak v ní po částech knedlíky uvaříme. Vaříme je asi 15-20 minut. Hotové je podáváme s dušeným červeným nebo kysaným bílým zelím, přelité sádlem s orestovanou cibulí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace