Špenátové šátečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Baby špenát 400 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Vejce 3 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Kmín na posypání
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Listové těsto 400 g

Postup

  • 1

    Špenátové listy omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji. Pak postupně vmícháme špenát a krátce povaříme. Nakonec přidáme dvě vejce, sůl a pepř. Vše promícháme a vaříme ještě asi 1 minutu.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na tenčí plát. Rozkrájíme ho na cca 16 obdélníčků. Na polovinu kousků těsta rozdělíme vychladlou špenátovou směs. Do zbylých kousků těsta uděláme vždy několik menších zářezů.

  • 3

    Okraje těsta se špenátem potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Pak je přikryjeme kousky těsta se zářezy a pevně přitiskneme. Šátečky přendáme na plech s pečicím papírem. Pomažeme je vejcem a posypeme solí a kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace