Špízky s krůtím masem a kukuřicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Krůtí prsa 600 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Rajče 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Koriandr 3 snítky
  • Jogurt bílý 250 g
  • Petrželka 1 lžíce
  • Olej olivový na smažení
  • Předvařené kukuřičné klasy 2 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Limetka 1 ks
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Pažitka 1 lžíce

Postup

  • 1

    Nejprve připravíme salsu. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Cibulku a koriandr nasekáme najemno a přidáme k rajčatům. Dochutíme limetkovou šťávou, dvěma lžícemi olivového oleje a osolíme.

  • 2

    Dále připravíme bylinkový dip: Jogurt smícháme s kysanou smetanou, přidáme najemno nasekané bylinky a podle chuti osolíme.

  • 3

    Krutí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Předvařené kukuřičné klasy nakrájíme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky.

  • 4

    Maso napichujeme střídavě s paprikou a kolečky kukuřice na špejle. Špízy lehce osolíme a opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a při 180 °C dopékáme asi 5-8 minut. Hotové špízy podáváme s bylinkovým dipem a salsou nebo se zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace