Špulky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupice 30 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Vejce 2

 

  • Sůl ks
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Máslo 180 g

Náplň

  • Rybízové želé 100 g

 

Postup

  • 1

    Z prosáté mouky, špetky soli, krupicového a vanilkového cukru, na kousky nakrájeného másla a žloutků vypracujeme hladké těsto a v chladu ho necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Z bílků a špetky soli vyšleháme ve vodní lázni polotuhý sníh. Pak do něj po lžících začneme přidávat moučkový cukr. Došleháme ho dotuha.

  • 3

    Z odpočinutého lineckého těsta vyválíme plát a formičkou z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 3 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Sníh přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na každé kolečko z lineckého těsta nastříkáme pusinku. Cukroví v troubě předehřáté na 160 °C pečeme dorůžova.

  • 4

    Zcela vychladlé kousky k sobě po dvou spojíme rybízovým nebo višňovým želé.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace