Steakový salát s artyčoky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Salát

  • Směs listových salátů 300 g
  • Olivy zelené 50 g
  • Hovězí steak 4 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

 

  • Žampióny 100 g
  • Artyčoky v olivovém oleji 120 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný dle potřeby

Dresink

  • Hořčice francouzská 2 lžíce
  • Petrželka dle chuti

 

  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 100 ml

Postup

  • 1

    Do misky dáme dvě lžíce hořčice a pak za stálého míchání metlou vmícháváme olivový olej, osolíme, opepříme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme nadrobno a přidáme do dresinku.

  • 2

    Saláty omyjeme a necháme okapat. Artyčoky vyjmeme z oleje a rozkrojíme na menší kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme olivy, přelijeme dresinkem a promícháme.

  • 3

    Steaky lehce naklepeme, osolíme, posypeme drcený pepřem a potřeme olejem. Vložíme je na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 6 minut (chceme-li je mít středně propečené). Hotové steaky zakryjeme alobalem a necháme pět minut dojít. Pak je nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Salát rozdělíme do větších misek nebo na talíře a navrch položíme nakrájené steaky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace