Svatební - půlroční koláčky




Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • Mléko 200 ml
  • Tvarohová náplň 1 ks
  • Maková nádivka 1 ks
  • Mouka hladká 700 g
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Džem 1 ks
  • Drobenka 1 ks

Postup

  • 1

    Z vlažného mléka, droždí, malé lžičky cukru a lžícemouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Máslo rozpustíme. Mouku smícháme se zbytkem cukru, solí a kypřícím práškem a uděláme dulek, do kterého rozklepneme 2 vejce, vlijeme máslo a vzešlý kvásek.

    Umícháme vláčné těsto. bez kynutí ho propracujeme na vále.

    Těsto zpracujeme postupně.Menší část těsta rozválíme válečkem a vykrájíme kolečka o průměru cca 2 cm.

    Přendáme na vymazaný plech a do každého kolečka vytlačíme dnem menší skleničky důlek. okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme nadivkou nebo džemem. Posypeme drobenkou a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů do zlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace