Svíčkové tournedos na paprikách


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí svíčková 800 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajče 500 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 5 plátků
  • Paprika červená 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Máslo 2 lžíce

Postup

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na silnější řezy a jen rukou je lehce naklepeme. Plátky z obou stran opepříme a osolíme. Pokud nemáme slaninu už nakrájenou z obchodu, nakrájíme ji na tenké plátky, každý plátek obtočíme slaninou a necháme je odležet.

  • 2

    Rajčata a papriky omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme semeníků a spolu s oloupaným česnekem nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli a zpěníme. Přidáme rajčata a na mírném ohni dusíme asi 5 minut. Pak vmícháme papriky s česnekem, opepříme, osolíme a vše společně na mírném ohni za občasného promíchání dále dusíme 20 minut.

  • 3

    V jiné pánvi na rozehřátém másle prudce opečeme po každé straně 2-3 minuty připravené svíčkové tournedos. Potom na ně navršíme zeleninovou směs a necháme je ještě asi 3 minuty zapékat. Podáváme s vařenými brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace