Sýrová polévka s pivem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Řapík celeru 2 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Mléko 250 ml
  • Světlé pivo 100 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mrkev 3 ks
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí vývar 500 ml
  • Sýr čedar 200 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše orestujeme na rozehřátém másle v hrnci.

  • 2

    Zeleninu zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem a mlékem. Základ na polévku za častého míchání vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Do základu přidáme najemno nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Pak polévku dochutíme pivem, solí a pepřem a odstavíme ji.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace