Telecí biftečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Telecí svíčková 800 g
  • Pepř mletý černý
  • Olej olivový 60 ml
  • Keříčkové rajče 200 g
  • Cibule 1
  • Sůl ks
  • Oregano sušené 1 lžička
  • Papriky různých barev 300 g
  • Cuketa 150 g
  • Česnek 2 stroužky

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na osm stejně silných plátků. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme, posypeme oregánem a zakapeme olivovým olejem. Necháme chvíli na chladném místě odpočinout.

  • 2

    Papriky, rajčata a cuketu omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Papriky orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme cuketu, cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme rajčátka a už jen prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a oregánem, přiklopíme a udržujeme teplé.

  • 4

    Odleželé maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, po každé straně asi 1 minutu. Přendáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C asi 3-4 minuty dopečeme. Podáváme je s restovanou zeleninou a pečenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace