Telecí kotlety po dijonsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rajčata masitá 3 ks
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • Tymián 1 lžíce
  • Telecí kotleta 4 ks
  • Celozrnná hořčice 1 lžíce
  • Sýr čedar 100 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř drcený barevný dle chuti
  • Bílé víno 100 ml
  • Smetana na vaření 200 ml

Postup

  • 1

    Rajčata omyjeme a osušíme. Příčně je rozřízneme a rozložíme plech vyložený pečicím papírem (řeznou plochou nahoru). Potřeme je olivovým olejem, poprášíme cukrem, osolíme a opepříme a posypeme tymiánem. V troubě vyhřáté na 190 °C je pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Telecí kotlety očistíme. Hřbetem ruky je jemně naklepeme. Pak je osolíme a opepříme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, kde je při 170 °C necháme asi 10 minut dojít.

  • 4

    Do výpeku v pánvi vlijeme víno a svaříme ho asi na polovinu. Pak postupně přidáme hořčici, smetanu a sýr. Omáčku mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem a podáváme ke kotletám společně s pečenými rajčaty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace