Telecí plátek á la pizza


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Maso telecí 4 plátky
  • Olej 2 lžíce
  • Bílé víno 100 ml
  • Kapary 30 g
  • Sůl
  • Oregano
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Máslo 1 lžíce
  • Rajčatová šťáva 250 ml
  • Ančovičky 20 g
  • Pepř mletý černý

Postup

  • 1

    Telecí plátky omyjeme, osušíme a nařízneme na okrajích. Pak je zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji v pánvi maso orestujeme z obou stran dozlatova.

  • 2

    Olej slijeme, přidáme máslo a bílé víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme rajčatovou šťávu a necháme vařit asi 5 minut.

  • 3

    Ančovičky překrájíme najemno, kapary na půlky. Obojí přidáme do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a špetkou oregána. Vhodnou přílohou k telecím plátkům jsou pečené brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace