Telecí roláda s bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 1 lžička
  • Vejce 3 ks
  • Muškátový oříšek dle chuti
  • Smetana na šlehání 100 ml
  • Cibule 3 ks
  • Špenátové listy 200 g
  • Toustový chleba 4 plátky
  • Sůl dle potřeby
  • Grilovací koření 1 lžička
  • Petrželka svazek
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Telecí hrudí vykostěné 600 g

Postup

  • 1

    Telecí hrudí naklepeme, aby se vytvořil souměrný plát masa. Osolíme je a rozložíme na ně opranou a jemně pokrájenou směs ze špenátových listů a petrželky. Toustový chléb rozkrájíme na kostičky, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev (malé množství - pouze pro vytvoření mozaiky v nádivce). Promícháme se smetanou a vejci, dochutíme solí a muškátovým oříškem. Nádivku rozetřeme rovnoměrně po celé ploše masa.

  • 2

    Maso pevně zarolujeme a převážeme potravinářským provázkem. Povrch potřeme grilovacím kořením. Očištěný celer a cibuli rozkrájíme na hrubší nudličky, dáme do pekáčku a na zeleninu položíme roládu. Pečeme při teplotě 180-200 °C asi 1 hodinu. Při pečení podléváme vodou a výpekem přeléváme roládu, aby nasákla zeleninovou příchuť a nevysušila se.

  • 3

    Upečenou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a naporcujeme na silnější plátky. Mezitím dorestujeme zeleninu, zaprášíme zlehka moukou, zalijeme vodou a necháme provařit. Šťávou přelijeme plátky rolády, které podáváme s novými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace