Telecí závitky s olivami a ovčím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Telecí kýta 4 plátky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Oregano 0.5 lžíce
  • Rajče 3 ks
  • Petrželka 2 lžíce
  • Sýr ovčí 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olivy černé 50 g
  • Bazalka 0.5 lžička
  • Víno bílé 150 ml

Postup

  • 1

    Telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, rychle je ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Sýr dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou, přidáme olivy, sušené i čerstvé bylinky a promícháme. Směsí potřeme telecí plátky, které stočíme do závitků a sepneme je párátkem.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme. Zalijeme je vínem, přidáme nakrájená rajčata, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem nebo vývarem.

  • 4

    Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a ještě krátce povaříme. Hotové řecké závitky podáváme s rajčatovou omáčkou a pita chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace