Thajská slepičí polévka s rýžovými nudlemi (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Slepice 0.5 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Zázvor čerstvý kousek
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Arašídová pomazánka 3 lžíce
  • Hrášek mražený 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika červená 1 ks
  • Chilli paprička 0.5 ks
  • Rýžové nudle 170 g
  • Červená kari pasta 1 lžíce
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Sojová omáčka světlá 2 lžíce

Postup

  • 1

    Slepici omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a asi 30 minut vaříme. Pak ji zbavíme kostí a maso i s kůží nakrájíme nakrájíme na kousky. Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Zázvor očistíme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a podrtíme, chilli papričku pokrájíme.

  • 2

    Rýžové nudle vložíme do misky, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 8 minut odstát. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Ve woku nebo v hlubší pánvi restujeme asi 5 minut na rozehřátém oleji kousky masa ze slepice. Přidáme kari pastu, česnek, zázvor, chilli papričku a polovinu jarní cibulky. Ještě asi 2 minuty restujeme a pak zalijeme scezeným vývarem ze slepičích kostí. Stáhneme plamen a polévku ještě 30 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, propláchnutý hrášek, nakrájenou papriku a zbytek jarní cibulky. Dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme a asi 5 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme nudle a necháme je prohřát.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace