Tofu s houbami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Tofu 350 g
  • Cukr krupice 1 špetka
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zeleninový vývar 100 ml
  • Olej sezamový 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Žampióny 200 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Bramborový škrob 2 lžíce
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Tofu nakrájíme na menší kousky a smícháme se sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem, pepřem a nastrouhaným zázvorem.

  • 2

    Česnek nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ve woku rozpálíme olej, osmahneme na něm česnek, přidáme houby a restujeme asi 3 minuty.

  • 3

    Pak přidáme tofu i s marinádou a zlehka promícháme. Nakonec přidáme na proužky nakrájenou cibulku a nadrobno nasekanou chilli papričku.

  • 4

    Masovou směs zahustíme škrobem rozmíchaným ve vývaru. Podle potřeby ještě dochutíme solí a vše necháme 3 minuty provařit. Hotové tofu podáváme s vařenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace