Tvarohový dort s čokoládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Krupice 2 lžíce
  • Prášek do pečiva 2 lžičky
  • Kakao 2 lžíce
  • Mléko 200 ml
  • Rum 1 dle chuti
  • Cukr moučka 2.5 lžíce
  • ořechy mleté 120 g
  • Extra Jam meruňkový Hamé 10 lžic
  • Mouka hladká 130 g
  • Cukr krystal 70 g
  • Máslo 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Tvaroh měkký 1 ks
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Čokoláda hořká 50 g

Postup

  • 1

    Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh.

    Změklé máslo, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do pěny.

    Do máslového základu postupně vmícháme mouku smíchanou s ořechy, kakaem a práškem do pečiva a bílkový sníh.

    Těsto urovnáme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme pomalu při 170°C.Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém: z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po částech vešleháme zchladlou kaši. Nakonec po částech vešleháme tvaroh a podle chuti dosladíme. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme.Marmeládu dobře rozmícháme s rumem, kterého nám bude stači asi 3 lžíce.Pláty korpusu pomažeme rumovou marmeládou a krémem, část krému si necháme a tím pak obmažeme celý dort. Dáme ztuhnout do ledničky.Čokoládu na polevu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu přivedeme k varu, přilijeme rozpuštěnou čokoládu a na vypnuté plotýnce mícháme, dokud nevznikne hladká lesklá poleva. Necháme ji částečně vychladnout a posléze nalijeme na povrch dortu.Opatrně rozetřeme, spíše "rozléváme"...

    Necháme ztuhnout, dort je výborný, když se odleží alespoň 1 den.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace