Uzené maso s tuřínem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Tuřín 600 g
  • Med 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Maso uzené 600 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Sádlo 2 lžíce
  • Masový vývar 100 ml
  • Máslo 50 g

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V kastrůlku rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přilijeme vývar, v němž jsme rozmíchali lžíci med, a směs svaříme asi na třetinu množství.

  • 2

    Uzené nakrájíme na plátky a potřeme připravenou medovou pastou. Plátky rozložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Při 170 °C je pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Tuřín oloupeme a nakrájíme na špalíčky. V kastrolu rozpustíme máslo a tuřín na něm orestujeme. Osolíme ho, vmícháme do něj zbytek medu a podusíme doměkka. Dle potřeby ho podlijeme trochou vody. Spolu s vařenými brambory ho podáváme jako přílohu k pečenému uzenému masu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace