Uzené s pikantní švestkovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Sladká a zároveň lehce pikantní švestková omáčka se skvěle hodí k uzenému, zvěřině i jehněčímu masu. Bude si rozumět i s pečeným masem na studeno. Máslo v receptu pak můžete klidně nahradit právě tukem z pečeně.

Suroviny

  • Máslo 20 g
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Šťáva z citronu 0.5 ks
  • Mletá skořice špetka
  • Mletý badyán špetka
  • Cukr krupice dle chuti
  • Švestková povidla slazená Hamé 200 g
  • Slivovice 1 lžíce
  • Citronová kůra 0.5 ks
  • Hřebíček mletý špetka
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a na mírném plameni umíchejte světlou jíšku. Rozšlehejte ji ve 400 ml studené vody. Postupně vmíchejte povidla, citronovou kůru a všechno koření. Za stálého míchání vařte zhruba 20 minut. Dosolte podle chuti a případně dotáhněte cukrem nebo pár kapkami citronu. Slivovici přidejte až před podáváním (můžete vynechat).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace