Valencijská paella


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Slávky jedlé 300 g
  • Filet z tresky 200 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Rajčata konzervovaná krájená 250 g
  • Rýže kulatozrnná 350 g
  • Petržel 1 svazek
  • Tygří krevety 350 g
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Stroužek česneku 3 stroužky
  • Rajský protlak 3 lžičky
  • kořenící směs na paellu 1 sáček
  • Hrášek mražený 150 g

Postup

  • 1

    Slávky důkladně odrhneme kartáčkem a propláchneme studenou vodou. Krevety propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Tresku omyjeme, nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Ve velké pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm proužky papriky a jeden stroužek česneku. Pak papriku i česnek přendáme do vývaru a ten zahřejeme.

  • 3

    V pánvi, ve které jsme opékali papriku a česnek, krátce orestujeme krevety a kousky ryby a dáme je stranou. Do výpeku přidáme protlak, loupaná rajčata, podrcené dva stroužky česneku a koření a krátce restujeme.

  • 4

    Do pánve přilijeme 3/4 vývaru, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Vaříme na silném ohni 10 minut. Přilijeme zbytek vývaru, znovu přivedeme k varu a přidáme hrášek a slávky. Těsně před dokončením dochutíme solí a pepřem. Nakonec do paelly přidáme rybu a krevety a posypeme ji nasekanou petrželí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace