Vegetariánská pizza s křepelčími vejci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Česnek 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Špenátové listy 200 g
  • Sušená rajčata 80 g
  • Sýr kozí 150 g

 

  • Sýr Lučina 150 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Chřest zelený 150 g
  • Těsto na pizzu 400 g
  • Křepelčí vajíčko 8 ks

Pesto

  • Bazalka 1 hrst
  • Mandle loupané 50 g
  • Strouhaný parmazán 1 lžíce

 

  • Česnek 1 stroužek
  • Olej olivový 100 ml

Postup

  • 1

    Oloupaný a prolisovaný česnek promícháme s lučinou, solí a pepřem. Špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Chřest oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata překrájíme na poloviny.

  • 2

    Těsto na pizzu rozdělíme na 4 díly a rozválíme je na menší kulaté pláty. Přendáme je na plechy s pečicím papírem. Každý plát těsta potřeme sýrovou směsí a poklademe špenátem, chřestem, sušenými rajčaty a rozdrobeným kozím sýrem.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 8 minut. Poté na pizzy rozklepneme vejce a dopékáme dozlatova. Bazalku, oloupaný česnek, mandle, olej a parmazán rozmixujeme dohladka. Hotovým pestem zakápneme upečené pizzy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace