Vejce s kuskusem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kuskus 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Červená cibule 1 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Rukola 150 g
  • Hořčice francouzská 4 lžíce
  • Cukr krupice 3 lžičky
  • Olej olivový 100 ml
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Vejce 6 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Hořčičné semínko drcené 1 lžička
  • Vinný ocet 2 lžičky

Postup

  • 1

    Na dresink smícháme hořčici s hořčičným semínkem, cukrem, octem a lehce osolíme. Za stálého míchání přilijeme 100 ml olivového oleje. Metličkou vyšleháme na hustější omáčku a podle potřeby ji dochutíme solí a cukrem. Uložíme do chladničky.

  • 2

    Kuskus zalijeme podle návodu vroucím vývarem, přidáme olivový olej, promícháme, přiklopíme a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak kuskus opět promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vejce uvaříme, ochladíme a oloupeme. Mrkev, cibuli, chilli papričku, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Všechnu zeleninu promícháme s kuskusem a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Nakonec kuskus lehce promícháme s rukolou a společně s rozkrojenými vejci rozdělíme na talíře. Doplníme dresinkem a můžeme přidat i opečené tousty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace