Vepřová panenka se salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Vepřová panenka 600 g
  • Cibulka jarní 2
  • Zázvor 50 g
  • Směs listových salátů
  • Sezamová semínka 1 lžíce
  • Olej 4 lžíce

 

  • Sůl
  • Chilli paprička 2
  • Sójová omáčka 3 lžíce
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Koriandr snítka

Dresink

  • Ocet vinný 2 lžíce
  • Pepř mletý černý

 

  • Cukr 1 lžička
  • Olej olivový 2 lžíce

Postup

  • 1

    Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme nasekané cibulky, na nudličky nakrájené papričky a zázvor. Krátce orestujeme a zalijeme vodou (asi 3 lžíce) promíchanou se sójovou omáčkou. Vše krátce podusíme a odstavíme.

  • 2

    Na dresink smícháme ocet, cukr, sůl, pepř, olivový olej a 2 lžíce vody.

  • 3

    Listové saláty opláchneme, necháme okapat, podle potřeby natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme překrájená rajčata a zalijeme dresinkem. Lehce promícháme.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře, poklademe plátky vepřové panenky a přelijeme směsí z pánve. Nakonec vše posypeme nasucho opraženými sezamovými semínky a natrhanými lístky koriandru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace