Vepřová roláda s pikantní nádivkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřová plec 800 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Klobása papriková 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Rohlík 1 ks
  • Bobkový list dle chuti
  • Pepř 10 kuliček
  • Citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Hořčice plnotučná 1 lžíce
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 2 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Celer 0.5 ks
  • Petržel 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Nové koření 5 kuliček
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Cukr krystal dle chuti

Postup

  • 1

    Maso očistíme a prokrojíme tak, aby nám vznikl plát masa. Naklepeme ho, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Klobásu a sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na nudličky. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rohlík nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej. Klobásu vsypeme do pánve a chvíli ji restujeme. Poté přisypeme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a ještě chvíli vše restujeme. Pánev pak odstavíme a směs necháme trochu vychladnout.

  • 4

    Polovinu nakrájené zeleniny s uzeninou vložíme do mísy, přidáme nakrájený rohlík, promícháme, osolíme a opepříme. Směs s rohlíkem naneseme na plát masa. Maso svineme do tvaru rolády a převážeme kuchyňským provázkem.

  • 5

    Do pekáčku vložíme zbylou směs zeleniny a uzeniny, Maso položíme nahoru, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Povrch rolády osolíme, opepříme a maso v pekáči trochu podlijeme vodou.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 200 °C a maso pečeme asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 170 maso pečeme ještě 45 minut. Čtvrt hodiny před koncem pečení zalijeme směs v pekáči smetanou. Vypečenou šťávu se smetanou a zeleninou dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace