Vepřové řízky po piemontsku se širokými nudlemi




Suroviny

  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Vepřová kýta 600 g
  • Nudle široké pappardelle 400 g
  • Paprika červená na ozdobu
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Kompot brusinkový 4 lžíce
  • Víno červené 120 ml

Postup

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a po obou stranách zlehka naklepeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej. Maso poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme. Osolíme je, opepříme a zalijeme červeným vínem. Promícháme, zvýšíme příkon tepla a víno necháme z poloviny odpařit. Během vaření maso obracíme.

  • 3

    Na téměř měkké maso dáme brusinkový kompot, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut doměkka.

  • 4

    Široké nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přecedíme. Piemontské řízky podáváme se širokými nudlemi a zdobíme čerstvými bylinkami. Nudle můžeme posypat nadrobno nakrájenou paprikou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace