Vepřové roládky v pivní omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Houska 2 ks
  • sterilovaná zeleninová směs 200 ml
  • Řapík celeru 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Mouka hladká na obalení
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Vývar 300 ml
  • Petrželka 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Vepřová kýta 600 g
  • Cibule 1 ks
  • Světlé pivo 300 ml

Postup

  • 1

    Housky zalijeme troškou vývaru a vidličkou rozmačkáme. Přidáme zeleninovou směs, nasekanou kudrnku a celerové listy, vejce, sůl, pepř a kmín. Vše dobře propracujeme.

  • 2

    Kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Řízky po obou stranách naklepeme, rozdělíme na ně připravenou náplň a zavineme je. Závitky převážeme provázkem nebo upevníme párátky. Lehce je obalíme v hladké mouce a naskládáme je do pekáčku.

  • 3

    Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přilijeme 150 ml piva a směs asi 2 minuty povaříme. Pak jí přelijeme závitky v pekáčku. Maso v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme doměkka. Občas ho přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme zbylým pivem a vývarem.

  • 4

    Hotové roládky vyndáme z pekáčku. Šťávu přelijeme do kastrůlku a zahustíme asi lžící mouky rozmíchané v troše vody. Dle potřeby ji rozředíme a dochutíme a 5 minut ji povaříme. Závitky podáváme s vařenými brambory a povařenou růžičkovou kapustou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace