Vepřový jazyk na zázvoru


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 3 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřový jazyk 500 g
  • Nové koření 4 kuličky
  • Sůl dle potřeby
  • Sádlo 1 lžíce
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Paprika červená 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Černý pepř celý 4 kuličky
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 1 plechovka
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce
  • Cukr krupice dle chuti

Postup

  • 1

    Jazyk omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Měkký jazyk zchladíme ve studené vodě a oloupeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle. Přidáme protlak, osmahneme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přilijeme vodu nebo vývar a přivedeme k varu a dobře provaříme.

  • 3

    Papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme společně se zázvorem do omáčky.

  • 4

    Oloupaný jazyk vložíme do omáčky a ještě asi 10 minut povaříme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, případně i osladíme. Nakonec jazyk nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace