Vidiecky báleš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 300 g
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Voda 100 ml
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Cukr moučka 300 g
  • Vejce 6 ks
  • Ovoce 1 ks

Postup

  • 1

    Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.

    Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu, prípadne sa dá použiť slivkový lekvár. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú hnedastú farbu a nezačne sa odlepovať od okraja plechu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace