Voňavý pomerančový piškot


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Provoňte svou kuchyni nádhernou pomerančovou vůní! V podzimních plískanicích pomůže přivolat vánoční atmosféru. Ale nemusíte tento voňavý poklad odsoudit jen do špatného počasí – šťavnaté pomerančové kouzlo funguje i v létě. Takže až si zamilujete tento recept, můžete se k němu vracet po celý rok.

Suroviny

Těsto

  • Máslo 150 ks
  • Cukr hnědý 270 g
  • Mléko 80 ml
  • Citronová kůra 1 ks

 

  • Mouka hladká 270 g
  • Vejce 3 ks
  • Kypřící prášek 1.5 lžičky
  • Extra hustý sirup pomeranč Hamé 100 ml

Poleva

  • Cukr moučka 225 g
  • Pomerančová kůra 1 lžička

 

  • Citron 1 ks

Postup

  • 1

    Dortovou formu vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.

  • 2

    Změklé máslo utřete s cukrem a postupně zašlehávejte vajíčka. Potom zapracujte mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto pořádně promíchejte, nejlépe ručním šlehačem.

  • 3

    Hotové těsto nalijte do připravené formy a povrch uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut, až těsto zezlátne.

  • 4

    Upečený koláč vytáhněte z trouby a ještě teplý potřete pomerančovým sirupem. Do horkého těsta se krásně vsákne. Pro lepší účinek můžete povrch koláče před nanesením sirupu několikrát propíchnout špejlí. Potom nechte koláč vychladnout.

  • 5

    Připravte si citronovou polevu. Nastrouhejte kůru z celého citronu (nejlépe chemicky neošetřený) a část nechte stranou na ozdobu. Zbytek utřete s moučkovým cukrem a vymačkanou šťávou na polevu. Na koláč ji naneste, teprve až bude úplně vychladlý.

  • 6

    Ozdobte pomerančovou a citronovou kůrou. Po zatuhnutí polevy můžete podávat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace