Vtipná kaše s celerovými placičkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Celer 1 ks
  • Mléko 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný na smažení

 

  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Strouhaný sýr 150 g
  • Pažitka 2 lžíce

Příloha

  • Brambory 800 g
  • Cherry rajčátka na ozdobu
  • Hrášek na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 2 lžíce

 

  • Mrkev 4 kolečka
  • Olivy zelené na ozdobu
  • Ruccola na ozdobu
  • Mléko 500 ml

Postup

  • 1

    Těsto na placičky: Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Přendáme ho do mísy a přidáme vejce, mléko, sýr, mouku, sůl, pepř a pažitku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z hmoty vytvoříme placičky a opečeme je z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je slijeme a rozmačkáme šťouchadlem.

  • 3

    K bramborám postupně přiléváme teplé mléko a vyšleháme je na hladkou kaši. Nakonec ji zjemníme máslem a dochutíme solí. Kaši rozdělíme do misek a pomocí mrkve, rajčat, oliv, hrášku a rukoly vytvoříme veselý obličej. Kaši podáváme s celerovými placičkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace