Zapečená mléčná rýže se sušenými švestkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr krupice 5 lžic
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Švestky sušené 100 g
  • Meduňka na ozdobu
  • Mléko 500 ml
  • Máslo 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Tvaroh 250 g
  • Rozinky 80 g

Postup

  • 1

    Rýži několikrát propláchneme. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme špetku soli, máslo, 2 lžíce cukru a přivedeme k varu. Přisypeme rýži a na mírném ohni ji vaříme doměkka.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme se zbylým krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, vychladlou mléčnou rýži a ušlehaný sníh z bílků. Nakonec přidáme sušené švestky, rozinky a lehce promícháme.

  • 3

    Ochucenou mléčnou rýži rozdělíme do hrníčků, které jsou vhodné na pečení, a pečeme v troubě při 150 °C asi 20 minut. Před podáváním můžeme rýži posypat rozinkami a ozdobit lístky čerstvé meduňky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace