Zapečená polenta s lososem a brokolicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brokolice 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Polenta 160 g
  • Sušená rajčata 150 g
  • Filety z lososa 400 g
  • Bazalkové pesto 50 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Máslo 30 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mozzarela 150 g
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Máslo na vymazání

Postup

  • 1

    Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Pak ji scedíme a 600 ml vývaru si odložíme stranou. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a opečeme na něm česnek. Přilijeme vývar a přivedeme jej k varu. Poté přisypeme polentu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem, odstavíme a necháme pod poklicí 10 minut odpočívat.

  • 3

    Sušená rajčata spolu s mozzarellou nakrájíme na kousky. Filet z lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme také na kousky. Pak je pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Do vymazaného pekáčku rozložíme polentu a uhladíme ji. Poklademe ji brokolicí, rajčaty, lososem, mozzarellou a vše pokapeme pestem. Vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C zapékáme asi 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace