Zapečená vejce s fazolemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibulka jarní 2 ks
  • Fazole konzervované v rajčatové omáčce 500 g
  • Sýr čedar 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 4 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Smetana zakysaná 150 ml
  • Špenátové listy 1 hrst
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Chilli pasta 1 lžička

Postup

  • 1

    Jarní cibulky a chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka. Do mísy dáme fazole, zakysanou smetanu, přidáme najemno nastrouhaný sýr, očištěný špenát a nakrájenou cibulku s chilli papričkou.

  • 2

    Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Rozdělíme ji do zapékacích misek, povrch uhladíme a do středu uděláme důlek.

  • 3

    Do každého důlku opatrně rozklepneme jedno vejce. Přidáme trochu chilli pasty a misky postavíme na plech.

  • 4

    Plech vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme při 180 °C asi 15-20 minut, až vejce ztuhnou. Hotové jídlo lehce opepříme a podáváme s tortillami nebo pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace